Perustiedot

Virallinen nimi What A Glint Rekisterinumero VH16-244-0014
Rotu Georgian grande (25%) Sukupuoli ori
Säkäkorkeus & Syntynyt 167cm, 14.04.2016 (4v) Väri hiirakko
Painotus Koulu, Esteet & Kenttä Koulutustaso Vaativa B, Re: 120cm, CIC2
Omistaja Kics (VRL-05293) Kasvattaja Kics (VRL-05293)

© Naakka

Hevonen on vaihtanut omistajaa - UUDET SIVUT

Sukutaulu

i. Hey Valentin
irish draught, hiirakko, 166cm
ii.Hello There Bud
ID, rnhkkokm, 165cm
iii. Friendly Fellow
iie.Greetings
ie. Valentine Gift
ID, m, 161cm
iei.Full of Surprises
iee. Honey
e.Glitter Puff YLA-I, KRJ-I
gg (50%), m, 167cm
ei. Let Me Be Puff
sdb, rn, 167cm
eii. Pabliz
eie.Lundy
ee. Glitter Maniac
fri, m, 165cm
eei. Fire-Eater
eee. Cava Little Glossy

Sukuselvitys

Isänisä Hello There Bud on letkeän veijarimaisuudestaan tunnettu hieno siitosori Irlannista. Pääosin helpoissa kenttäluokissa kilpaillut ori pärjäsi erinomaisesti hyvän hyppytekniikkansa ansiosta. Harvinaisen hallakkovärityksen isältään perinyt ori oli kuumaa kamaa jalostuksessa, vaikkakin omistajien epäonneksi väri peittyi lopulta kimogeenin alle. 165cm korkea herrasmies sai kilpauransa jälkeen useita jälkeläisiä, periyttäen onnistuneesti hallakkoväriä seuraaville sukupolville. Nyt eläkkeellä oleva ori viettää letkeitä päiviä omistajiensa tilalla toimien satunnaisena maastopuksuttimena.

Isänemä Valentine Gift on kauniin mustan värinen irlannintyöhevonen. Säkäkorkeudeltaan 161cm korkea neiti kilpaili nuorempana varsinkin maastoesteillä. Tasaisena jytkylänä tunnettu tamma oli luotettava kisaratsu, joka ei pelännyt minkäänlaisia esteitä, vaan hyppäsi tasaisen varmasti mitä tahansa. Hyvän kisauran jälkeen tamma vetäytyi siitokseen saaden useammankin jälkeläisen. Tamma periytti varsoilleen mukavaa ja lempeää luonnetta, sekä raudanlujia hermoja.

Emänisä Let Me Puff (evm) oli ruunikko, 162cm korkea, saddlebred orii. Let Me Be Puff, tutummin "Meme" kilpaili rodulle tyypillisesti askellajikilpailuissa, ollen useasti kolmen parhaan joukossa. Meme oli rakenteeltaan hyvin sopusuhtainen, sillä oli hyvin asettunut, kaareva kaula, sekä vahva lyhyehkö selkä. Kasvattaja kertoi että oria käytettiin erityisesti niille tammoille, joilla oli selän rakenne heikko, tai takaosassa olisi voinut olla parantamisen varaa. Mitään suuria näyttelytähtiä jälkeläisistä ei tullutkaan, ehkä juuri sen takia että sille tuotiin myöskin keskivertoisempia tammoja, mutta aivan loistavia käyttöhevosia kuitenkin. Orilla oli suuret ja matkaavoittavat liikkeet, etenkin sen ravi oli hyvin show-tyyppinen. Memen kerrotaan jättäneen Glitter Puffin lisäksi 25 muuta jälkeläistä, joista suurin osa oli puhtaita saddlebredejä. Jälkeläisiä näkee askellajikilpailuiden kärkipäässä edelleenkin. Ori periytti palvelevaa, joskin hieman tulista luonnetta. Kilpahevosiin tottuneet käsittelijät kuitenkin tykkäsivät tästä kovasti.

Emänisänisä Pabliz (evm) oli vaaleanruunikko 155cm korkea saddlebred. "Pabloa" käytettiin usein askellajiratsastuksen erilaisissa näytöksissä ja se viihdytti yleisöä mielellään muissakin tapahtumissa. Ori oli todella näyttävä, sillä oli lähes kullanhohtoinen karva sekä rodulle tyypilliset askellajit. Pablo oli luonteeltaan sähäkkä ja saattoi riemastuttaa yleisöään myöskin ylimääräisillä loikilla tai kahdella jalalla tanssahtelulla. Ehkä siksi orilla ei juuri kilpailtukaan virallisissa kilpailuissa. Suurimmaksi osaksi se oli kuitenkin perus kiltti ja kuuliainen vaikka temperamentti kiehahtikin toisinaan yli. Pablo oli todella suosittu jalostuksessa, se saikin omalta osaltaan nostettua varmasti saddlebredejen suosiota kiertäessään ympäri maailmaa. Hyvä luonteisten tammojen jälkeläisistä tulikin kohtalaisia ratsuja askellajikilpailuihin. Ori juoduttiin lopettamaan kohtalaisen nuorena eli 15-vuotiaana näytöksessä sattuneen kompastumisen seurauksena, Pablo ei koskaan palautunut sen jälkeen ennalleen ja siitoksessakin jalka vaivasi sen verran että omistajat päättivät päästää orin tuskistaan.

Emänisänemä Lundy (evm) oli tummanrautias, 169cm korkea saddlebred. Lundy kasvoi suurella askellajihevosia kasvattavalla tallilla jossa se sai itsekin muutaman jälkeläisen ennenkuin se ostettiin kilpailukäyttöön. Tamma oli todella kiltti ja mukavuuden haluinen, mutta toisaalta äärettömän nöytä. Omistaja puhui että siltä puuttui kokonaan sellainen kilpahevoselle tarvittava temperamentti, mutta ennenkaikkea tamma oli todella tasainen suorittaja kaikissa tehtävissä. Tamman kerättyä tarpeeksi meriittiä kisoissa, se siirtyi tilan tyttärien harrasteratsuksi ja kierteli muutamat pienet este ja koulukilpailutkin. Tamma nautti kun sai maastoilla pienten omistajiensa kanssa ja se sai myöskin laiduntaa isossa laumassa aina kesäisin. Lundy nukkui pois 27-vuotiaana samaiselle laitumelle.

Emänemä Glitter Maniac (evm) oli musta, 165cm korkea, friisiläinen. Glitter Maniac, tutummin "Milla" syntyi valtion siittolassa ja siitä piti tulla emänsä tavoin läheisen panimon vankkurihevonen. Millan isä kuitenkin oli täyspäiväinen kouluratsu, eikä mennyt aikaakaan kun tamman omakin kapasiteetti huomattiin. Niimpä se sai jättää kärryhevosen elämän ja myytiin hyvällä rahalla klassista kouluratsastusta harjoittavalle ratsutilalle. Milla sai aloitella ratsunuraa kaikessa rauhassa, luonteeltaan se olisikin ollut varmasti loistava kärryhevonen, niin viisas ja rohkea mutta kuitenkin todella näyttävä ulkonäöllisesti. Millalla meni jonkinaikaa että se saatiin "syttymään" ratsastuksen suhteen, ja kun aika koitti niin se voitti lähes jokaisen kouluratsastuslähdön mihin osallistui. Myöhemmällä iällä se siirtyi pienimuotoiseen ratsastuskoulukäyttöön, jonka kuitenkin lopetti tapaturma tarhatessa ja tamma saikin siirtyä varsojen tekoon. Milla sai 3 kaunista varsaa, joista peräti 2 saivat jäädä syntymätallilleen jatkamaan emänsä kavionjäljissä.

Emänemänisä Fire-Eater (emv) oli 164cm korkea musta friisiläisori. "Fire" oli rakenteeltaan todella korrekti ja sillä riitti jouhia ja jalkakarvaa vaikka muille jakaa. Se hurmasi ulkonäöllään kaikki katsojat. Kouluratsastuksessa Fire kilpaili jopa vaikeissakin luokissa puoliveristen rinnalla. Sillä oli suuret, joustavat ja elegantit liikkeet. Etenkin ravissa se liikkui kuin jousilla ja yllättävän kevyen oloisesti. Fire voitti paljon isompiakin paikallisia kilpailuja. Oriille oli todella paljon kysyntää joten se siiryi melko pian täyspäiväiseen jalostuskäyttöön. Ensin se astui vain muutaman tamman ja sitä treenattiin edelleen kouluratsastukseen, mutta tuntui että tammat olivat vieneet kaiken huomion joten ne oli parempi jättää väliin. Omistajakin totesi että oriin pitäminen maksaa takaisin enemmän kuin kilpahevosen.

Emänemänemä Cava Little Glossy (emv) oli 170cm korkea musta friilisäistamma joka asui pienellä paikkakunnalla maatilalla. Talon isäntä opetti tamman vetämään jos jonkinlaista peräkärryä perässään mutta ei mennyt aikaakaan kun pieni maatila lopetti toimintansa ja kaikki omaisuus tuli pakkohuutokaupattavaksi. Tilan uusi omistaja ei ollut niinkään hevosista kiinnostanut joten tamma jäi vaille huomiota ja hoitoa. Puolen vuoden seisoskelun jälkeen tilan uusi omistaja päätti laittaa sen myyntiin edullisesti. Eräänä päivänä suuri hevoskuljetusauto ajoi pihaan ja sanoi haluavansa ehdottomasti tämän tamman itselleen. Niinpä tamma pääsi matkustamaan uuteen kotiinsa, suureen valtionsiittolaan, vetämään vankkureita. Tamma oli suuri ja näyttävät ja kiltin luonteensa ansiosta sillä riitti aina töitä vanhuuspäivilleen asti. Tamma tuli kantavaksikin muutamat kerrat, mutta se oli todella suosittu kärryjen eteen, joten sen ei suotu lomailevan kovinkaan pitkiä aikoja.

Jälkeläiset

Kisakalenterit

PKK (2x KTK-sert & 2x EO-sert)

18.04.2016, Kutsu, Hevosorit BIS1 KTK-sert (tuom. Aksu)
25.04.2016, Kutsu, Hevosorit EO-sert (tuom. Kaneli)
15.05.2016, Kutsu, Hevosorit BIS2 KTK-sert (tuom. Anne)
30.06.2016, Kutsu, Hevosorit EO-sert (tuom. Anne)
KRJ (sijoitusta)

02.02.2016, Kutsu, Vaativa B - 5/30
ERJ (4 sijoitusta)

05.05.2016, Kutsu, 120cm - 4/30
06.05.2016, Kutsu, 120cm - 2/30
06.05.2016, Kutsu, 120cm - 5/30
09.05.2016, Kutsu, 120cm - 3/30

Päiväkirja ja valmennukset

Ulkoasu © M Layouts
Kuva © Kics
virtuaalihevonen