Perustiedot

Virallinen nimi Gifted Wishes Rekisterinumero VH16-244-0029
Rotu Georgian grande (62.5%) Sukupuoli tamma
Säkäkorkeus & Syntynyt 167cm, 06.12.2016 (3v) Väri ruunikko
Omistaja Kics (VRL-05293) Kasvattaja Kics (VRL-05293)
Painotus Kouluratsastus & Valjakkoajo Koulutustaso Vaativa B & noviisi valjakko

© Omistaja

Luonnekuvaus

"Kics... Hei muru... Herää" kuulin mieheni lempeän ja samalla vaativan äänen korvanjuuressani. "Mnn... mitä nyt?" kysyin hyvin unisena. "Sun puhelin soi." mies vastaa virnistäen ja vilauttaa kännykkää kädessään. Muuta minun ei tarvinnut nähdä, kysyinen puhelin oli varsomishälytin. Nappasin nopeasti aamutakin päälleni ja saappaat jalkaani ja lähdin pinkomaan toisessa päässä pihaa sijaitsevaan talliini. Tallissa löysin makaavan ja puuskuttavan tamman - pääsin juuri oikeaan aikaan seuraamaan varsomista. Hivuttauduin karsinaan hiljaa häiritsemättä tammaa ja sijouttauduin karsinan nurkkaan katsomaan tilanteen etenemistä. Punarautias tamma näytti haaleassakin tallin yövalossa hohtavan punaiselta, kuin liekehtivältä tulelta. Olin jo alkanut olla huolissani kun tamma Last Wish oli pantannut varsaa sisällään jo toista viikkoa - mutta ilmeisesti murehdin turhaan. Viivi pysyi tyynen rauhallisena ja työnsi varsan helposti ja nopeasti ulkomaailmaan. Asetuin varsan viereen ja rikoin kalvot sen pään päältä. Varsa nosti heti tomerana päätään ja pärskähti muutaman kerran voimakkaasti. Varsa asettui heti makaamaan rintansa päälle ja se melkein tuntui jo suunnittelevan ylös nousemista. Tamma katsoi varsaansa onnellisena ja hörisi sille lempeästi. Tämä sai varsan yrittämään ylös, mutta samalla se kellahti kumoon ja napanuora katkesi. Emä nousi reippaalla askeleleella jalkeille ja ryhtyi puhdistamaan varsaansa nuolemalla. Päätin käydä tässä välissä nopeasti laittamassa ternimaidot sulamaan (just in case) ja hakemaan ternimaidon testauslaitteen. Takaisin saapuessani karsinassa käveli jo varsa kuin vanha tekijä! Se meni saman tien nisälle juomaankin, ja joi itsensä kylläiseksi. On tämä varsa kyllä aikamoinen! Teki heti uuden ennätyksen tallissa syntyneiden varsojen kesken. Nappasin vielä emältä muutaman pisaran ternimaitoa ja katsoin sitä testerillä, se oli erinomaista. Varsa meni takaisin nukkumaan vatsa kylläisenä ja emältä tippui jälkeläiset maahan tämän seurauksena. Nopeiden laskutoimituksien jälkeen totean tämän olevan Encoren 19 varsa tänä vuonna. Varsa näyttää todella paljon isältään, sen karvapeite on tumman suklaanruskea ja todella pitkät jalat sekä lempeä ilme. Seuraan vielä hetken emän ja varsan puuhia, ennenkuin menen itsekin hyvillä mielin jatkamaan uniani.

Sukutaulu

i. Gift4You
VIP MVA, Fn, FF, KTK-II & KRJ-I

tummanruunikko, 178cm
gg 50%
ii.Right Function
sdb
iii.Ziux
sdb
iie.Odebella
sdb
ie.Claramie
fri x clyd
iei.Clandios van Ryem
fri
iee.Big and Spicy
clyd
e.Last Wish VIP MVA, Fn, KTK-II, KRJ-III, VVJ-II
punarautias, 162cm
gg 75%
ei. Final Wishes
gg (50%)
eii. Team Spirit
sdb
eie.Rosenda v.d. Dogar
fri
ee.Arnella
sdb
eei.Armaus the brave
sdb
eee. Rosalie's Friend
sdb

Sukuselvitys

Isänisä Right Function oli musta, 174cm korkea,saddlebred ori. "Right Function, tutummin Rick, oli äärettömän rohkea ja varmajalkainen hevonen. Ori ei ollut saddlebred-tyyppisesti kovinkaan näyttävä, joten omistaja hautasi haaveet askellajiratsastuksen suhteen ja tutustui aivan uuteen lajiin - nimittäin matkaratsastukseen. Rick oli ratsuna kestävä ja nautti päästessään töihin. Luonteeltaan ori oli kiltti ja periksiantamaton. Viimeisessä matkaratsastuslähdössään se oli ollut ennen alkua täysin terve ja sai tarkastavalta eläinlääkäriltään terveen paperit. Pitkän matkan jälkeen maaliin pääsynsä jälkeen se kuitenkin rupesi ontumaan hurjasti juuri ennen traileriin lastausta. Hevonen vietiin klinkilalle tutkittavaksi ja jaloista löytyi jo iän tuomaa kulumaa hevosen suuresta rasituksesta. Omistaja päätti lopettaa kilpailemisen vanhan oriinsa kanssa ja osti itselleen muutaman tamman orin kanssa asumaan, hän halusi varmistaa hevoselle mahdollisimman mukamat viimeiset vuodet. Yhden varsoista hän jätti itselleen, se oli todella samantyyppinen kuin ori itse, joten tästä oli odotettavissa tulevaisuuden seuraavaa matkaratsua huipullekin asti. "

Isänisäisä Ziux oli musta, 170cm korkea saddlebred. "Ziux kilpaile jo nuorella iällä saddle seat - luokissa askellajiratsastuksessa. Se voitti kaikki nuorille hevoselle suunnatut, muun muassa American championit, sekä lukuisia muita arvokilpailuja. Jo 6-vuotiaana se oli siirtynyt täysin siitoskäyttöön, se oli liian arvokas kilpakehiä kiertämään. Ori osallistui satunnaisesti erilaisiin ori show- näytöksiin ja hurmasi monet ihmiset puolelleen pelkästään lennokkaiden askeltensa vuoksi. Sillä ei ikinä käytetty painobootseja tai erikoiskenkiä, se oli aivan ilmiömäinen esiintyjä ja todella yhteistyökykyinen. Esiintyä se kylläkin osasi, etenkin maastakäsin se saattoi kuumua näyttäytymisen huumasta. Ziux lopetettiin 13-vuoden ikäisenä sen, saadessa astutustilanteessa potkaisen tammalta etupolveensa. Se ehti saada kuitenkin monta lupaavaa jälkeläistä ja se on tuttu nimi monen kilpailu-uralla palkintoja tahkovien saddlebredien sukutaulussa. "

Isänisänemä Odebella oli punarautias 176cm korkea saddlebred tamma. "Sitä kuvailtiin useasti "lempeäksi jättiläiseksi" ja se oli kaikinpuolin normaalia saddlebrediä kookkaampi, ei siis mikään rotunsa ihanteellisin yksilö. Se kasvoi korkeutta puoli senttimetriä vielä 6-vuotiaanakin, minkä takia se ei nuorena käynyt ollenkaan kilpailuissa ja sillä ajettiin vain kärryillä. 7-vuotiaana se pääsi strattaamaan kärryillä askellajiratsastuksessa. Ratsastaessa se oli kovin hidas ja kömpelökin, mutta kärryt perässä se vaikutti ulkopuolistenkin silmiin todella näyttävältä ja elegantilta. Suuri koko vie siihen yleensä kaikkien katseet radoilla, ja niimpä sillä ei ratsasteltu muuten ollenkaan kuin kotioloissa. Tammalle tehtiin muutama varsa, jotka myöskin perivät sen korkeutta, vaikka oriksi olisikin valittu huomattavasti pienempi yksilö kuin tamma itse. Varsansa tamma hoiti älyttömän hyvin, ehkä jopa liiankin huolehtien, tamma onnistui aina laihtumaan kurjan näköiseksi varsoja hoitaessaan vaikka sai lisäruokintaakin reilusti. "

Isänemä Claramie oli mustanruunikko, 179cm korkea clydesdalen ja friisiläisen risteytys." Tamma oli friisiläismäisen ryhdikäs ja korkealiikkeinen, mutta todella isokokoinen ja melko vankkarakenteinen. Claramie syntyi alunperin perheelle, jotka toivoivat suurta ja tyylikästä valjakkohevosta, he halusivat friisiläisen näyttävyyttä mutta hakivat clydesdalesta tasaista ja rauhallista luonnetta. Claramie olikin kaikkea tätä, mutta peri kuitenkin jonkin verran friisiläismäistä herkkyyttä ja saattoi vetää välillä herneen nenään. Kun tamman kanssa tutustui kunnolla ja se luotti ihmiseen, oli se maailman helpoin ja ihanin valjakkohevonen. Tamma toimi ratsunakin kylän lapsille, se tuli aina hyvin nuorten ihmisten kanssa juttuun ja oli täysin turvallinen niin hoitaessa kuin liikutuksessakin. Claramie myytiin Englantilaiseen siittolaan hevosesta riippumattomista syistä. Englannissa tamma on saanut 3 jälkeläistä ja viettää aikaansa pihatossa muiden tammojen ja niiden varsojen kanssa asuen. "

Isänemänisä Clandios van Ryem oli 165cm korkea friisiläinen. "Ori tunnettiin tuntummin nimellä Andi tai Adios. Ori oli rakenteeltaan hyvin friisiläistyypillisen ryhdikäs ja omasi upean pikimustan karvapeitteen sekä paksut vuohiskarvat ja kiharat jouhet. Andi kilpaili Vaativia luokkia niin kouluratsastuksessa kuin valjakkoajossakin. Kilpailu-uran jälkeen se myytiin Englannista Saksaan siitoskäyttöön. Ori teki joka vuosi tasaisesti varsoja ja oli melko suosittu. Loppuvuosina oria käytettiin enään siittolan omille tammoille ja hyväluonteisena se saikin laiduntaa niiden, ja omien varsojensa kanssa, omalla laitumella. Se ei ollut ikinä varsinaista johtaja tyyppiä - se antoi tammojen pompotella itseään mielin määrin, jaksoi leikkiä varsojensa kanssa, mutta samalla huolehti erinomaisesti laumastaan. Orilla myöskin saivat ratsastaa kaikki pienistä tallitytöistä vanhoihin konkareihin. Talvisin Ori myös kävi ajalettumassa kylän asukkaita reellä. Se oli loistava ori jalostuksellisesta näkökulmasta aina puhtaan kultaiseen luonteeseensa asti. Ori lopetettiin 23-vuotiaana huonojen hampaiden vuoksi. Se jätti siittolaan ison aukon lähtiessään."

Isänemänemä Big and Spicy oli 178cm korkea clydesdale tamma. " Big and Spicy ei ollut ollenkaan nimensä veroinen otus, se oli kyllä suuri, mutta aivan älyttömän kiltti ja helppo tamma kaikin puolin. Hevoselle kyllä sattui tammamaisia päiviä, milloin sitä sai hieman varoa suuren koonsa vuoksi, mutta muuten sille pärjäsi kaikki jotka olivat vähääkään hevosia käsitelleet. Tamma veti vankkureita Saksan kaduilla monta vuotta, ja oli enemmänkin patalaiska ajattava kuin omalla moottorilla kulkeva kilpatykki. Jossakin kohtaa omistaja kyllästyi tamman laiskotteluun töiden suhteen ja siirsi sen kokonaan siitoskäyttöön. Tamma sai monta puhdasta clydesdale varsaa, kunnes omistaja sai loisto-ideakseen astuttaa sen friisiläislle oriilla, saadakseen edes jotakin säväystä tähän varsaan."

Emänisä Final Wishes oli tummanrautias, 175cm korkea georgian grande. " Final Wishes, tutummin Fin, oli luonteeltaan kaikkea muuta kuin tyypillinen georgian grande. Fin oli ratsastaessa todella herkästi kuumuva - se olisi ollut erinomainen esteratsukin - mutta ei kenenkään ratsastajan pää kestä siinä kyydissä, mitä ori olisi esteillä tarjonnut. Kouluratsastaessa se oli taitava, joskin orin tyynenä pitämiseen vaadittiin ratsastajalta paljon. Jos sitä ratsasti liikaa vaikka ravissa - siirtyi se automaattisesti passageen ja jäi polkemaan paikoilleen. Ori olisi ollut liikkeidensä ja kokoamiskykynsä puolesta kansavälisille luokillekin kelpo ratsu, mutta kuumuudesta johtuen ei ikinä tiennyt mitä radalla tulee tapahtumaan. Ori sai vain muutaman jälkeläisen, se ei ikinä ollut varsinainen jalostusori, vaikka rakenteessa ei ollut mitään puutteita. Fin jouduttiin lopettamaan jo 15-vuotiaana, sen hampaat olivat niin kuluneet että heinän syönti kävi vaikeaksi.

Jälkeläiset

Kisakalenteri

KRJ (25 sijoitusta)

12.01.2017, Kutsu, Vaativa B - 4/30
16.01.2017, Kutsu, Vaativa B - 4/30
16.01.2017, Kutsu, Vaativa B - 1/30
17.01.2017, Kutsu, Vaativa B - 3/30
18.01.2017, Kutsu, Vaativa B - 2/30
19.01.2017, Kutsu, Vaativa B - 2/30
26.01.2017, Kutsu, Helppo A - 2/30
23.01.2017, Kutsu, Helppo A - 5/30
21.01.2017, Kutsu, Helppo A - 5/30
17.01.2017, Kutsu, Helppo A - 1/30
16.01.2017, Kutsu, Helppo A - 2/30
13.01.2017, Kutsu, Helppo A - 1/30
11.01.2017, Kutsu, Helppo A - 4/30
10.01.2017, Kutsu, Helppo A - 2/30
09.01.2017, Kutsu, Helppo A - 1/30
08.01.2017, Kutsu, Helppo A - 3/30
06.01.2017, Kutsu, Helppo A - 5/30
02.01.2017, Kutsu, Helppo A - 3/30
09.01.2017, Kutsu, Helppo A - 2/30
07.01.2017, Kutsu, Helppo A - 4/30

11.01.2017, Kutsu, Vaativa B - 4/30
08.01.2017, Kutsu, Vaativa B - 1/30
07.01.2017, Kutsu, Vaativa B - 1/30
07.01.2017, Kutsu, Vaativa B - 5/30
04.01.2017, Kutsu, Vaativa B - 5/30
VVJ (40 sijoitusta)

15.03.2019, Kutsu, noviisi - 3/30
19.03.2019, Kutsu, noviisi - 1/30
05.03.2019, Kutsu, noviisi - 2/30
08.03.2019, Kutsu, noviisi - 3/30
11.03.2019, Kutsu, noviisi - 3/30
14.03.2019, Kutsu, noviisi - 1/30
16.03.2019, Kutsu, noviisi - 2/30
19.03.2019, Kutsu, noviisi - 1/30
20.03.2019, Kutsu, noviisi - 2/30
11.04.2019, Kutsu, noviisi - 2/50
20.04.2019, Kutsu, noviisi - 5/50
25.04.2019, Kutsu, noviisi - 2/50
28.04.2019, Kutsu, noviisi - 2/50
01.05.2019, Kutsu, noviisi - 5/30
03.05.2019, Kutsu, noviisi - 5/30
04.05.2019, Kutsu, noviisi - 1/30
09.05.2019, Kutsu, noviisi - 1/30
14.05.2019, Kutsu, noviisi - 1/30
15.05.2019, Kutsu, noviisi - 4/30
16.05.2019, Kutsu, noviisi - 5/30

18.05.2019, Kutsu, noviisi - 3/30
19.05.2019, Kutsu, noviisi - 3/30
19.05.2019, Kutsu, noviisi - 2/30
24.05.2019, Kutsu, noviisi - 5/30
26.05.2019, Kutsu, noviisi - 4/30
02.05.2019, Kutsu, noviisi - 2/30
09.05.2019, Kutsu, noviisi - 5/30
13.05.2019, Kutsu, noviisi - 2/40
01.06.2019, Kutsu, noviisi - 2/40
02.06.2019, Kutsu, noviisi - 4/40
02.06.2019, Kutsu, noviisi - 6/40
03.06.2019, Kutsu, noviisi - 1/40
09.06.2019, Kutsu, noviisi - 2/40
09.06.2019, Kutsu, noviisi - 3/40
10.06.2019, Kutsu, noviisi - 6/40
16.06.2019, Kutsu, noviisi - 3/40
18.06.2019, Kutsu, noviisi - 1/40
21.06.2019, Kutsu, noviisi - 1/40
28.06.2019, Kutsu, noviisi - 3/40
30.06.2019, Kutsu, noviisi - 1/40

Päiväkirja ja valmennukset

Ulkoasu © M Layouts
Kuva © Kics
virtuaalihevonen