Perustiedot

Virallinen nimi Cerulean Blue Rekisterinumero VH16-244-0025 PKK1960
Rotu Georgian grande (62.5%) Sukupuoli ori
Säkäkorkeus & Syntynyt 177cm, 11.11.2016 (5v) Väri samppanjanruunikko
Omistaja Kics (VRL-05293) Kasvattaja Kics (VRL-05293)
Painotus Kouluratsastus Koulutustaso Vaativa B

Ratsastus © Anne Muut © Omistaja

Arvonimet

FF - Finest Foal palkittu 2020

KTK-III pisteillä 13,5 + 13,5 + 17 = 58,7% KTK-tilaisuudessa

Luonnekuvaus

Oli kolea ja kaunis aamu. Kesä rupeaa pikkuhiljaa taittumaan kohti syksyä ja ilman raikkaus saa hengitykseni lähes salpautumaan. Kävelen kohti tallia verkkain askelin ja haukottelen leveästi. Vielä on muutama tämän kauden varsa tulematta ja yöt menee ravatessa tallin ja sängyn väliä useampaan otteeseen. Tallissa hevoset hirnahtavat tuttuun tapaan aamuruokia innokkaasti odottavina. Yhdestä karsinasta ei kuulu mitään ääntä ja lähden oitis katsomaan tilannetta huolestuneena.

Karsinassa makaa kaunis keltainen tammani Vermilion ja avaan oven heti. "Voi ei, onko sulla ähky?" parkaisen onnettomana. Karsinaan päästyäni huomaan liikettä paksun olkipatjan alla. Säikähdän ja astun muutaman askeleen taaksepäin. Vermilion hörähtää reippaasti ja nousee jaloilleen ja olkien seasta itsensä ylös rimpuilee aivan ihastuttava vastasyntynyt varsa. Varsa on lähes olkien värinen ja nyt vasta tajuan mikä täällä on meneillään. Vermilion on päättänyt varsoa aamuyöllä, useamman viikon etuajassa ja en itsekään tajunnut yhtään varautua tähän. Varsa nousee alun hankaluuden jälkeen napakasti jaloilleen ja astelee päättäväisin askelin emänsä nisille. Ennenaikaisuudesta huolimatta varsa on juuri täydellisen kehittynyt ja vaikuttaa terveeltä.

Katselen varsaa hetken ja se imee maitoa pitkät raajat hieman hajallaan jokaiseen suuntaan. Hymyilen leveästi parivaljakolle ja etenkin sille, että varsa on enemmän kuin odotettu - ori. Tästä ehkä siis saadaan jatkaja isälleen Encoren siittolaan.

Sukutaulu

i. Gift4You VIP MVA, Fn, FF, KTK-II & KRJ-I, VVJ-I
tummanruunikko, 178cm
gg 50%
ii.Right Function
sdb
iii.Ziux
sdb
iie.Odebella
sdb
ie.Claramie
fri x clyd
iei.Clandios van Ryem
fri
iee.Big and Spicy
clyd
e.Vermilion Fn, KTK-III & KRJ-II
samppanjanrautias, 166cm
gg 75%
ei. Ironsong
gg (50%)
eii. Julan van Hoseun
fri
eie.Thasitalia
sdb
ee.Ephemera
sdb
eei.Little Conah
sdb
eee.Lemon Yellow
sdb

Sukuselvitys

Isänisä Right Function oli musta, 174cm korkea,saddlebred ori. "Right Function, tutummin Rick, oli äärettömän rohkea ja varmajalkainen hevonen. Ori ei ollut saddlebred-tyyppisesti kovinkaan näyttävä, joten omistaja hautasi haaveet askellajiratsastuksen suhteen ja tutustui aivan uuteen lajiin - nimittäin matkaratsastukseen. Rick oli ratsuna kestävä ja nautti päästessään töihin. Luonteeltaan ori oli kiltti ja periksiantamaton. Viimeisessä matkaratsastuslähdössään se oli ollut ennen alkua täysin terve ja sai tarkastavalta eläinlääkäriltään terveen paperit. Pitkän matkan jälkeen maaliin pääsynsä jälkeen se kuitenkin rupesi ontumaan hurjasti juuri ennen traileriin lastausta. Hevonen vietiin klinkilalle tutkittavaksi ja jaloista löytyi jo iän tuomaa kulumaa hevosen suuresta rasituksesta. Omistaja päätti lopettaa kilpailemisen vanhan oriinsa kanssa ja osti itselleen muutaman tamman orin kanssa asumaan, hän halusi varmistaa hevoselle mahdollisimman mukamat viimeiset vuodet. Yhden varsoista hän jätti itselleen, se oli todella samantyyppinen kuin ori itse, joten tästä oli odotettavissa tulevaisuuden seuraavaa matkaratsua huipullekin asti. "

Isänisäisä Ziux oli musta, 170cm korkea saddlebred. "Ziux kilpaile jo nuorella iällä saddle seat - luokissa askellajiratsastuksessa. Se voitti kaikki nuorille hevoselle suunnatut, muun muassa American championit, sekä lukuisia muita arvokilpailuja. Jo 6-vuotiaana se oli siirtynyt täysin siitoskäyttöön, se oli liian arvokas kilpakehiä kiertämään. Ori osallistui satunnaisesti erilaisiin ori show- näytöksiin ja hurmasi monet ihmiset puolelleen pelkästään lennokkaiden askeltensa vuoksi. Sillä ei ikinä käytetty painobootseja tai erikoiskenkiä, se oli aivan ilmiömäinen esiintyjä ja todella yhteistyökykyinen. Esiintyä se kylläkin osasi, etenkin maastakäsin se saattoi kuumua näyttäytymisen huumasta. Ziux lopetettiin 13-vuoden ikäisenä sen, saadessa astutustilanteessa potkaisen tammalta etupolveensa. Se ehti saada kuitenkin monta lupaavaa jälkeläistä ja se on tuttu nimi monen kilpailu-uralla palkintoja tahkovien saddlebredien sukutaulussa. "

Isänisänemä Odebella oli punarautias 176cm korkea saddlebred tamma. "Sitä kuvailtiin useasti "lempeäksi jättiläiseksi" ja se oli kaikinpuolin normaalia saddlebrediä kookkaampi, ei siis mikään rotunsa ihanteellisin yksilö. Se kasvoi korkeutta puoli senttimetriä vielä 6-vuotiaanakin, minkä takia se ei nuorena käynyt ollenkaan kilpailuissa ja sillä ajettiin vain kärryillä. 7-vuotiaana se pääsi strattaamaan kärryillä askellajiratsastuksessa. Ratsastaessa se oli kovin hidas ja kömpelökin, mutta kärryt perässä se vaikutti ulkopuolistenkin silmiin todella näyttävältä ja elegantilta. Suuri koko vie siihen yleensä kaikkien katseet radoilla, ja niimpä sillä ei ratsasteltu muuten ollenkaan kuin kotioloissa. Tammalle tehtiin muutama varsa, jotka myöskin perivät sen korkeutta, vaikka oriksi olisikin valittu huomattavasti pienempi yksilö kuin tamma itse. Varsansa tamma hoiti älyttömän hyvin, ehkä jopa liiankin huolehtien, tamma onnistui aina laihtumaan kurjan näköiseksi varsoja hoitaessaan vaikka sai lisäruokintaakin reilusti. "

Isänemä Claramie oli mustanruunikko, 179cm korkea clydesdalen ja friisiläisen risteytys." Tamma oli friisiläismäisen ryhdikäs ja korkealiikkeinen, mutta todella isokokoinen ja melko vankkarakenteinen. Claramie syntyi alunperin perheelle, jotka toivoivat suurta ja tyylikästä valjakkohevosta, he halusivat friisiläisen näyttävyyttä mutta hakivat clydesdalesta tasaista ja rauhallista luonnetta. Claramie olikin kaikkea tätä, mutta peri kuitenkin jonkin verran friisiläismäistä herkkyyttä ja saattoi vetää välillä herneen nenään. Kun tamman kanssa tutustui kunnolla ja se luotti ihmiseen, oli se maailman helpoin ja ihanin valjakkohevonen. Tamma toimi ratsunakin kylän lapsille, se tuli aina hyvin nuorten ihmisten kanssa juttuun ja oli täysin turvallinen niin hoitaessa kuin liikutuksessakin. Claramie myytiin Englantilaiseen siittolaan hevosesta riippumattomista syistä. Englannissa tamma on saanut 3 jälkeläistä ja viettää aikaansa pihatossa muiden tammojen ja niiden varsojen kanssa asuen. "

Isänemänisä Clandios van Ryem oli 165cm korkea friisiläinen. "Ori tunnettiin tuntummin nimellä Andi tai Adios. Ori oli rakenteeltaan hyvin friisiläistyypillisen ryhdikäs ja omasi upean pikimustan karvapeitteen sekä paksut vuohiskarvat ja kiharat jouhet. Andi kilpaili Vaativia luokkia niin kouluratsastuksessa kuin valjakkoajossakin. Kilpailu-uran jälkeen se myytiin Englannista Saksaan siitoskäyttöön. Ori teki joka vuosi tasaisesti varsoja ja oli melko suosittu. Loppuvuosina oria käytettiin enään siittolan omille tammoille ja hyväluonteisena se saikin laiduntaa niiden, ja omien varsojensa kanssa, omalla laitumella. Se ei ollut ikinä varsinaista johtaja tyyppiä - se antoi tammojen pompotella itseään mielin määrin, jaksoi leikkiä varsojensa kanssa, mutta samalla huolehti erinomaisesti laumastaan. Orilla myöskin saivat ratsastaa kaikki pienistä tallitytöistä vanhoihin konkareihin. Talvisin Ori myös kävi ajalettumassa kylän asukkaita reellä. Se oli loistava ori jalostuksellisesta näkökulmasta aina puhtaan kultaiseen luonteeseensa asti. Ori lopetettiin 23-vuotiaana huonojen hampaiden vuoksi. Se jätti siittolaan ison aukon lähtiessään."

Isänemänemä Big and Spicy oli 178cm korkea clydesdale tamma. " Big and Spicy ei ollut ollenkaan nimensä veroinen otus, se oli kyllä suuri, mutta aivan älyttömän kiltti ja helppo tamma kaikin puolin. Hevoselle kyllä sattui tammamaisia päiviä, milloin sitä sai hieman varoa suuren koonsa vuoksi, mutta muuten sille pärjäsi kaikki jotka olivat vähääkään hevosia käsitelleet. Tamma veti vankkureita Saksan kaduilla monta vuotta, ja oli enemmänkin patalaiska ajattava kuin omalla moottorilla kulkeva kilpatykki. Jossakin kohtaa omistaja kyllästyi tamman laiskotteluun töiden suhteen ja siirsi sen kokonaan siitoskäyttöön. Tamma sai monta puhdasta clydesdale varsaa, kunnes omistaja sai loisto-ideakseen astuttaa sen friisiläislle oriilla, saadakseen edes jotakin säväystä tähän varsaan."

Emänisä Ironsong on musta georgian grande ori, yhdistelmä suoraan saddlebredistä sekä friisiläisestä. Ironsong eli Iiro on rakenteeltaan kevyehkö ja todella ryhdikäs sekä näyttävä ilmestys, vaikka korkeutta ei ole enempää kuin 165cm. Nuorella iällään ori kilpaili valjakkoajoa painottuen kouluosuudelle sekä classic pleasure driving- luokkia menestyksekkäästi. Oriin omistajan harmiksi kuitenkin kilpailuissa sattui vahinko, toinen hevonen pääsi vapaaksi ja sai säikäytettyä muutkin hevoset ja Iiro kaatui kärryjen kanssa satuttaen kylkensä. Hevonen ei tämän jälkeen hyväksynyt kärryjä peräänsä, joten se myytiin ratsuksi Saksaan. Uudella omistajallaan sitä kuntoutettiin pitkään ja hartaasti ennenkuin sen kanssa pääsi aloittamaan treenit totisemmin. Iiro kilpaili vaativia luokkia kouluratsastuksessa mutta selvästi stressasi kilpailutilanteissa esimerkiksi palkintojen jakoa jossa oli ympärillä muita hevosia. Lupaavasti alkanut ura sai siis jäädä taakse ja ori siirtyi täyspäiväiseen siitoskäyttöön sekä hyvänmielen ratsuksi tuttuun kotitallin ympäristöön.

Emänisänisä Julan van Hoseun oli 163cm korkea pikimusta friisiläisori. Ori syntyi Hollantilaiseen suureen siittolaan, missä se koulutettiin klassiseen kouluratsastukseen. Julan oli miellyttävä ratsastaa ja sillä oli erinomainen kokoamiskyky sekä elastisuus liikkeessään. Ratsaille pystyi laittamaan myös vähemmän osaavia ratsastajia kokeilemaan piaffea ja passagea näytösmielessä. Julan ei ollut varsinaisessa siitoskäytössä mutta muutamat asiakkaat ja oriin tuntevat ihmiset halusivat käyttää sitä omille tammoilleen.

Emänisänemä Thasitalia oli 154cm korkea rautias saddlebred tamma. Thasitalia myytiin kasvattajalta 3-vuotiaana harrasteratsuksi erinomaisen luonteensa vuoksi. Tammalla tehtiin paljon pitkiä vaellustyylisiä maastoratsastuksia, ajettiin valjakkoa, hypättiin pieniä esteitä; ei ollut mitään mitä hevonen ei olisi suostunut tekemään miellyttääkseen omistajaansa. 15-vuotiaana kuitenkin omistaja myi sen siitostammaksi oman vaikean muuttuneen rahatilanteensa vuoksi.

Emänemä Ephemera on 162cm korkea samppanjanrautias saddlebred tamma. "Emppu" oli kasvattajansa ensimmäinen varsa ja eli kuin kuningatar; sillä kävi säännölisesti hierojat, kiropraktikot ja valmentajat jo nuoresta iästä asti. Tamman omistajalla oli selvä tarkoitus tähän kaikkeen koska hän halusi rakentaa hevosesta itselleen kestävän ja pitkäikäisen kilparatsun. Empun liikkeet olivat vertaansa vailla. Syttyessään niitä näyttämään se liiteli pitkin ja korkein askelin, kuitenkin niin että ratsastajalla pysyi täysi kontrolli. Tamma kilpaili menestyksekkäästi vaativissa kouluratsastusluokissa lähes 20-vuotiaaksi. Vaikeisiin luokkiin ei kuitenkaan kapasiteetti riittänyt puuttellisen kokoamisasteen vuoksi. Se varsoi vielä vanhalla iällään omistajalleen kaksi varsaa, toinen oli Vermilion ja toinen puhtaasta friisiläisoriista.

Emänemänisä Little Conah oli 155cm korkea samppanjanruunikko saddlebred ori. "Konsta" kilpaili alkuun askellajiratsastuksessa mutta syttyi ryhmäratsastusluokissa vähän liikaakin esittelemään liikkeittään joten sitä kuvailtiin lähes hankalana ratsastaa. Konstan rakenne oli erinomainen - se oli ryhdikäs ja korkeajalkainen ja tästä syystä suosittu jalostusori näyttävyytensä vuoksi. Oltuaan lähes 10-vuotta jalostusoriina se myytiin eteenpäin melko edullisesti nuorelle kouluratsastajalle. Oriin ratsastuskoulutus aloitettiin lähes alusta ja sen kanssa edettiin hevosen ehdoilla. Pian sen kanssa stratattiin ensimmäiset kilpailut ja se yllätti kaikki voittamalla heti. Pitkäjänteisellä treenilä sen kanssa edettiin tasolta toiselle ja viimeisenä kilpailu vuonnaan starttasi jopa vaativa A- luokkia sijoittuen.

Emänemänemä Lemon Yellow oli pieni 151cm korkea rautias saddlebred. Tamma oli todella kaunis suurine silmineen ja pitkine jouhineen. Lemon Yellow oli siittolassa omistajien lasten luottoratsuna sekä sai useamman varsan joita se hoiti suurella rakkaudella. Lemon Yellow kuoli vain 11- vuotiaana varsomisesta aiheutuneisiin komplikaatioihin.

Jälkeläiset

10.12.2019 tamma Encore's No Noise (e. Encore's Lyric)
"Noora" on ulkonäöltään sellainen mitä kasvattaja haluaa - kestävä, hyvärakenteinen urheiluhevonen. Nuoresta iästään huolimatta tamma vaikuttaa erityisen laadukkaalta kouluratsastusta ajatellen.

10.01.2020 ori Encore's Crimson Red (e. Encore's Lyric)
Ori on upea samppanjanruunikko. Jo varsana siitä on nähtävissä isänsä olemus, se on hyvin kehittynyt sekä ryhdikäs. Tulevaisuuden jalostusori ainesta!

Näyttelykalenteri

PKK
31.01.2020, Kutsu, Rakenne: Harvinaiset orit - EO-sert (tuom. Elisa)

28.02.2017, Kutsu, Rakenne: Lämminverivarsa - LKV EO-sert (tuom. Viiru)
15.11.2016, Kutsu, Rakenne: varsat - EO-sert (tuom. Anne)
30.11.2016, Kutsu, Rakenne: orivarsat - LKV EO-sert (tuom. Pölhö)

Kisakalenteri

KRJ (35 sijoitusta)

04.01.2017, Kutsu, Vaativa B - 2/30
16.01.2017, Kutsu, Vaativa B - 4/30
20.01.2017, Kutsu, Vaativa B - 1/30
28.01.2017, Kutsu, Helppo A - 3/30
30.03.2017, Kutsu, Helppo A - 6/40
28.03.2017, Kutsu, Helppo A - 3/40
22.03.2017, Kutsu, Helppo A - 3/40
22.03.2017, Kutsu, Helppo A - 1/40
18.03.2017, Kutsu, Helppo A - 4/40
18.03.2017, Kutsu, Helppo A - 1/40
16.03.2017, Kutsu, Helppo A - 1/40
09.03.2017, Kutsu, Helppo A - 2/40
09.03.2017, Kutsu, Helppo A - 1/40
02.03.2017, Kutsu, Helppo A - 2/40
01.03.2017, Kutsu, Helppo A - 2/40

22.01.2017, Kutsu, Helppo A - 2/30
20.01.2017, Kutsu, Helppo A - 2/30
05.01.2017, Kutsu, Helppo A - 5/30
04.01.2017, Kutsu, Helppo A - 5/30
01.01.2017, Kutsu, Helppo A - 3/30
04.01.2016, Kutsu, Helppo A - 2/30
04.01.2016, Kutsu, Helppo A - 5/30
03.01.2016, Kutsu, Helppo A - 4/30
29.12.2016, Kutsu, Helppo A - 2/30
26.12.2016, Kutsu, Helppo A - 4/30
20.12.2016, Kutsu, Helppo A - 3/30
18.12.2016, Kutsu, Helppo A - 4/30
15.12.2016, Kutsu, Vaativa B- 5/30
14.12.2016, Kutsu, Helppo A - 2/30
13.12.2016, Kutsu, Helppo A - 4/30
13.12.2016, Kutsu, Helppo A - 4/30
12.12.2016, Kutsu, Helppo A - 5/30
11.12.2016, Kutsu, Helppo A - 3/30
09.12.2016, Kutsu, Vaativa B- 2/30
08.12.2016, Kutsu, Vaativa B- 4/30
VVJ (29 sijoitusta)

01.12.2016, Kutsu, Vaativa koulukoe - 3/20
01.12.2016, Kutsu, Vaativa tarkkuuskoe - 4/20
09.02.2017, Kutsu, Vaativa valjakkoajo - 4/26
16.02.2017, Kutsu, Vaativa valjakkoajo - 3/26
17.02.2017, Kutsu, Vaativa valjakkoajo - 4/26
17.02.2017, Kutsu, Vaativa valjakkoajo - 1/30
18.02.2017, Kutsu, Vaativa valjakkoajo - 2/30
19.02.2017, Kutsu, Vaativa valjakkoajo - 5/30
20.02.2017, Kutsu, Vaativa valjakkoajo - 4/40
21.02.2017, Kutsu, Vaativa valjakkoajo - 4/30
23.02.2017, Kutsu, Vaativa valjakkoajo - 2/30
24.02.2017, Kutsu, Vaativa valjakkoajo - 1/30
07.04.2020, Kutsu, Noviisi kestävyyskoe - 2/50
19.04.2020, Kutsu, Noviisi kestävyyskoe - 7/50
01.04.2020, Kutsu, Vaativa tarkkuuskoe - 3/22
02.04.2020, Kutsu, Vaativa koulukoe - 1/22
02.04.2020, Kutsu, Vaativa tarkkuuskoe - 1/22
06.04.2020, Kutsu, Vaativa koulukoe - 3/22
07.04.2020, Kutsu, Vaativa koulukoe - 1/22
08.04.2020, Kutsu, Vaativa tarkkuuskoe - 3/22
10.04.2020, Kutsu, Vaativa tarkkuuskoe - 3/22
13.04.2020, Kutsu, Vaativa tarkkuuskoe - 2/22
15.04.2020, Kutsu, Vaativa tarkkuuskoe - 1/22
16.04.2020, Kutsu, Vaativa koulukoe - 2/22
16.04.2020, Kutsu, Vaativa tarkkuuskoe - 4/22
20.04.2020, Kutsu, Vaativa tarkkuuskoe - 2/22
21.04.2020, Kutsu, Vaativa koulukoe - 1/22
23.04.2020, Kutsu, Vaativa tarkkuuskoe - 4/22
30.04.2020, Kutsu, Vaativa tarkkuuskoe - 3/22

Päiväkirja ja valmennukset

Ulkoasu © M Layouts
Kuva © Kics
virtuaalihevonen